Blog

RM Company - Oprema KRATOS. testiranje u Arcelor MIttal - u

U Arcelor Mittalu Zenica uspješno smo finalizirali vježbu izvlačenja unesrećenog iz dubine korištenjem opreme KRATOS

Rad na visini predstavlja jedno od najzatijevnijih radnih okruženja. Situacija koja ne dozvoljava niti jednu grešku, pa ni najmanju. Moguće posljedice su u najmanju ruku teške, ali vrlo često i tragične, povezane sa gubitkom ljudskih života.

Upravo zbog toga oprema za rad na visini je svrstana u najvišu, III kategoriju radne i zaštitne opreme. Osim kvalitetne opreme potreban je i stručan izbor adekvatne opreme s obzirom na radnu situaciju i položaj onog koji obavlja radove na visini.

Za najzahtijevnije procese je takođe potrebna odgovarajuća obuka i trening. Bez toga i pored ispunjenih gore navedenih uslova dolazi do ozbiljnih povreda pa i smrtih ishoda.

Da posjedujemo visoku profesionalnost i stručnost i na takvim zadatcima, dokazali smo zadnjim projektom koji je izveden u pogonima Acelor Mittal-a u Zenici.

Na zahtjev kupca proveli smo kompletnu proceduru omogućavanja izvlačenja unesrećenog iz dubine/šahta, što predstavlja jednu od najsloženijih operacija.

Kompletna procedura je uključivala:

  • upoznavanje sa problemima i zahtjevima stranke
  • izlazak na mjesto implementacije i procjena stanja
  • izbor adekvatne opreme
  • montaža opreme na mjestu moguće implementacije
  • stručna obuka i certificiranje

Zbog zahtevnosti projekta izabrali smo opremu renomiranog proizvođača KRATOS. Na navedenu opremu takođe posjedujemo certifikate i stručno osposobljeno osoblje:

Instalaciju opreme i obuku za rad na visini izvršena je uz pomoć našeg partnera stručnog, kvalifikovanog i certifikovanog tima iz kluba ekstremnih sportova SCORPIO d.o.o. Zenica.

Vaš BH Tim RM Company